0

Kimchi Tuna Melt

KolacjaPrzekąskiPrzystawkiŚniadanieŚniadanie do łóżkaKimchituńczykDo chlebaNa talerzuŚniadanie do łóżkaTydzień z domowym fast foodemZ morza

Kimchi Tuna Melt

Kto ma ochotę na rumiany trójkącik? Oto Kimchi Tuna Melt.

Proszę wyobrazić sobie złocisty tościk z majonezem, tuńczykiem, kimchi, cebulowymi piórkami i ciągnącymi się nitkami sera. Gwarantuję, że roztopicie się w tej przyjemności ?


Kimchi Tuna Melt

  • puszka tuńczyka w sosie własnym lub oliwie (160 g)
  • 100 g kimchi
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • mała cebula (u mnie czosnkowa)
  • 4 plastry jalapeno (opcjonalnie)
  • 8 łyżek tartej Mozzarelli lub np. Cheddara
  • 8 kromek chleba (polecam tu tostowy)
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka masła

  1. Tuńczyka odsączamy z zalewy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekane kimchi (zrobiłam to nożyczkami), majonez i kolendrę. Mieszamy.
  2. Cebulę kroimy w piórka.
  3. Kromkę chleba smarujemy pasta, wykładamy cebulowe piórka, przykrywamy tartym serem, na środku kładziemy plaster jalapeno, przykrywamy drugą kromką i dociskamy.
  4. W ten sposób przygotowujemy resztą tostów.
  5. Kimchi Tuna Melt smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą i masłem, po ok 2 minuty z każdej strony.
  6. Złociste tosty przekrawałam na pół, dekorowałam majonezem ze Srirachą oraz jalapeno.